Ramen en deuren

Aluminium

Al verscheidene jaren is Aliplast onze leverancier voor aluminiumprofielen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat er geen betere profielen bestaan, dan deze van Aliplast. Voor ramen heeft Aliplast verschillende series profielen die elk hun eigen karakter hebben.

 • De luxusprofiel geeft ramen een landelijk uitzicht.
 • De steellookprofielen die dicht aanleunen bij het zicht van metalen ramen, maar toch thermisch beter zijn dan een metalen raam. Deze profielen worden zowel landelijk als in loftstijl gebruikt.
 • Er is ook de eco-futural. Deze profiel wordt eerder gebruikt in renovaties.

Als we gaan naar de zwaardere profielen, komen we bij de Star. Deze is dieper en daarom ook meer geschikt voor nog beter isolerend glas zoals het trippel glas. De Star75 is ontworpen voor nieuwbouw en passiefhuizen met een BEN-norm. Deze kunnen uitgerust worden met zichtbare en niet zichtbare vleugel. De Star90 wordt gebruikt voor pivotdeuren. Dit is een uniek systeem dat rondom sluit op rubbers. De starprofielen geven een project een strak uitzicht en hebben goede thermische waarden.

De verschillende series kunnen ook voorzien worden van onzichtbare scharnieren. Standaard wordt er gewerkt met onzichtbare afwatering.

Scharnieren en klinken worden bij onze ramen standaard voorzien in de kleur van de ramen, maar speciaal sluitwerk is ook mogelijk.

Voor schuiframen kunnen we de Ultraglide en de VG500 aanbieden. Bij de VG500 en de Ultraglide is er de mogelijkheid om deze verzonken te plaatsen zodat er geen overstap is van binnen naar buiten. Zowel de VG500 als de Ultraglide worden standaard voorzien van een hefschuifsysteem. Aan de buitenzijde kan zowel klink als komgreep voorzien worden. Eventueel kan de schuifraam ook voorzien worden van een cilinder, indien gewenst. In VG500 en Ultraglide kan ook een terrasdorpel voorzien worden, zodat hoogteverschil kan beperkt worden tot een minimum, nl. 18mm.

De kleur van de ramen is niet bepalend voor de prijs. De exacte kleur kan dus op een later tijdstip na goedkeuring offerten nog bepaald worden. Bij opmeting moet de kleur gekend zijn. Je kan er zelfs voor kiezen om binnen en buiten een verschillende kleur te nemen, dit wordt dan bi-color genoemd.


PVC

Om elke klant de PVC ramen te bieden naar zijn persoonlijk budget en smaak, werken we samen met twee topleveranciers en kunnen we daardoor zowel ramen van DeCeuninck aanbieden als van Schüco.

De Schüco Corona CT70 en SI82 raamsystemen leiden de PVC ramen tot een ongeëvenaard hoger niveau. Dit systeem wordt enerzijds gekenmerkt door zijn uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en anderzijds door zijn uitzonderlijke afdichtingen.

Eigenschappen en voordelen:

 • Inbouwdiepte van 70mm en 82mm
 • Smalle aanzichtbreedte
 • 5 kamer profielsysteem met optimale isolatiewaarden en dubbele EPDM-dichting.
 • Vleugelprofielen verkrijgbaar in de stijlen Classic, Rondo, Cava en Rustic
 • Breed kleurenpalet van meer dan 40 renolit folies, onderling combineerbaar.
 • Standaard Schüco New Inside beslag. ( geen zichtbare scharnieren op de ramen)
 • Deuren standaard met pin-haakslot en doorlopende sluitplaat en Dr. Hahn, scharnieren.
 • Grote keuze aan toebehoren, bijprofielen en afwerkingsprofielen.

Kleur is zeer bepalend voor de prijs. Het is daarom aangewezen om bij aanvraag offerte reeds een kleurengamma in gedachten te hebben.

We onderscheiden volgende gamma’s:

 • Beige en wit in de massa
 • Renolitfolies
 • Houtnerfstructuur

Ook in DeCeuninck kunnen we een ruim gamma aan kleuren aanbieden. Maar net zoals bij ramen van Schüco is de kleur bepalend voor de prijs.